Kulttuurisensitiivinen opinpolku Lapissa

13.2.2019 | Merja Paksuniemi
Siirtolaisuusinstituutin yhteistyökumppanin Lapin yliopiston KOP -hanke julkaisi ensimmäisen koulusiirtymää käsittelevän videon saamelaisten kansallispäivänä.

Lapin yliopiston Kasvatustieteiden tiedekunnan luotsaama Kulttuurisensitiivinen opinpolku Lapissa -hanke on julkaissut ensimmäisen koulusiirtymää esittelevän videonsa saamelaisten kansallispäivänä 6.2. Siinä Aslak Uula Länsman kertoo sekä suomeksi että saameksi omasta opinpolustaan kohti ammattia. Video tuo erinomaisella tavalla esiin sen, että koulusiirtymä peruskoulusta toisen asteen opintoihin sisältää monta tasoa: se on prosessi jossa ovat mukana henkilön itsensä lisäksi perhe, kulttuuri, oppilaitoksen työntekijät ja samassa tilanteessa olevat muut nuoret. Länsman painottaa, että prosessissa on tärkeää seurata omia unelmia, jossa muiden toimijoiden tuki on tärkeä osa onnistunutta kokonaisuutta.

Siirtolaisuusinstituutti toimii tiiviissä yhteistyössä hankkeen kanssa ja on mukana tässä koko Suomen nuorisoa koskevan tärkeän nivelvaiheen kehittämisessä. Hankkeen johtaja Merja Paksuniemi ja tutkija Pigga Keskitalo toimivat myös Siirtolaisuusinstituutin verkostotutkijoina.

Video on katsottavissa tästä linkistä.

Hanke on ESR rahoittama, hankkeen projektipäällikkönä toimii Minna Körkkö, tutkijoina KT, dosentti Pigga Keskitalo ja FT Partow Izadi, vastuullisena johtajana KT Merja Paksuniemi.

© Siirtolaisuusinstituutti Takaisin ylös