8.1.2018
Numur – Islam ja minä -näyttelyssä joukko nuoria muslimitaustaisia suomalaisia kertoo taiteen keinoin, millaista on elää 100-vuotiaassa Suomessa.

Nuoret nostavat keskusteluun eri teemoja omissa töissään ja näyttelyn yhteydessä järjestettävissä seminaareissa ja työpajoissa. Teemoja ovat kulttuurien välissä eläminen, suhde uskontoon, sukupuoliroolit, seksuaalisuus, kuulumisen ja turvallisuuden kokemukset, vanhemmuus, sukupolvien väliset suhteet, monikielisyys, kaupunkitila ja estetiikka, yhteiskunnallinen aktivismi, ja islam diasporassa. Näyttelyssä on esillä valokuvia, videoita, maalauksia, runoutta sekä audiovisuaalisia ja tekstiili-installaatioita.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään opastuksia, joissa keskustellaan näyttelyn teemoista. Opastukset on suunnattu erityisesti koululaisryhmille ja vierailu näyttelyssä täydentää esimerkiksi yhteiskuntaopin, uskonnon, elämänkatsomustiedon, kuvataiteen ja käsityön oppitunteja.

Opastukset ovat maksuttomia.
Opastus kestää n. 45min.
Max 25 hlö.
Varaukset 16.2. mennessä ja tiedustelut:
Tuulia Hämäläinen hamalainen.tuulia.v(at)student.uta.fi tai puh. +358408497871

Seminaarien ja työpajojen ohjelma tulossa lähiaikoina.

Islam ja minä -näyttely on osa Koneen Säätiön rahoittamaa Nuoret muslimit ja resilienssi -tutkimushanketta (2016-2018), joka toteutetaan Helsingin yliopistossa. Hanketta johtaa dosentti Marja Tiilikainen.

© Siirtolaisuusinstituutti Takaisin ylös