Siirtolaisuusinstituutin verkostotutkijoilta uusi kokoomateos

13.2.2019 | Merja Paksuniemi & Pigga Keskitalo
Siirtolaisuusinstituutin verkostotukijat ja Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan työntekijät, KT Merja Paksuniemi ja KT dosentti Pigga Keskitalo, ovat toimittaneet uutuusteoksen suomalaisesta koulujärjestelmästä nimellä Introduction to the Finnish educational system yhteistyössä arvostetun kirjakustantamo Brill:in kanssa.

Idea kirjaan syntyi alati kasvavasta kiinnostuksesta suomalaiseen koululaitokseen ja täällä tapahtuvaan opetuksen järjestämiseen.

Koulutusviennin kasvu ulkomaille ja vierailevat ryhmät Suomessa, kertovat siitä, että suomalainen koulu ja opetuksen järjestäminen kiinnostaa vuosi vuodelta yhä enemmän. Tällä uudella teoksella pyrimme vastaamaan kysymyksiin, joita esiintyy, Paksuniemi kertoo.

Teoksessa esitellään suomalainen koululaitos hyvin laajasti, myös vähemmistöjen näkökulmasta, siinä on mukana artikkelit liittyen saamelaiseen pedagogiikkaan ja maahanmuuttajien koulutusmahdollisuuksiin Suomessa.

Ainutlaatuiseksi kokoomateoksesta tekee se, että siihen kirjoittaneet henkilöt Heikki Ervast, Marjaana Kangas, Pigga Keskitalo, Otso Kortekangas, Minna Körkkö, Outi Kyrö-Ämmälä, Pertti Lakkala, Suvi Lakkala, Merja Paksuniemi, Rauna Rahko-Ravantti, Päivi Rasi ja Heli Ruokamo ovat alansa huippuja. Suurin osa heistä on Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan henkilöstöön kuuluvia, jotka tekevät tutkimustyötä opetustyön lisäksi. Kirjoittajat tarkastelevat suomalaista koululaitosta eri näkökulmista, tekemäänsä tutkimukseen perustuen.

Tämä omalta osaltaan paitsi laajentaa ymmärrystä suomalaista koululaitosta kohtaan, myös osoittaa, että tutkimustyö, jota Lapin yliopistossa tehdään, on merkityksellistä ja arvokasta, Keskitalo kiteyttää.

Teokseen voi tutustua tarkemmin Brill:in sivuilla.

 

© Siirtolaisuusinstituutti Takaisin ylös