Siirtolaisuusinstituutissa keskustellaan torstaina Yhdysvaltojen maahanmuuttopolitiikasta

11.10.2017
Yhdysvaltojen kiristyneellä maahanmuuttopolitiikalla on maailmanlaajuisia vaikutuksia. Kiintiöpakolaisten määrän väheneminen Yhdysvalloissa lisää painetta Euroopan suuntaan, ja kiristyvä maahanmuuttopolitiikka vaikuttaa myös monen suomalaisen mahdollisuuksiin matkustaa tai muuttaa maahan.

Fulbright specialistina Siirtolaisuusinstituutissa vieraileva Utahin yliopiston professori Caren Frost luennoi torstaina 12. lokakuuta kello 13.00–14.00, otsikolla Considering the U.S. White House's Executive Orders on Immigration and Refugee Travel.

Professori Frostin esityksessä tarkastellaan Valkoisen talon toimeenpanemia määräyksiä ja niiden vaikutuksia maahanmuuttajiin ja pakolaisiin Yhdysvalloissa. Luennossa keskitytään eritoten määräyksiin, jotka koskevat matkustuskieltoja ja paperittomia maahanmuuttajaopiskelijoita.

Frost on perehtynyt muun muassa Marokkoon ja siihen liittyviin hyvinvointikysymyksiin. Hänen tutkimuksensa painopisteenä ovat maahanmuuttajataustaiset naiset sekä heidän terveyteensä liittyvät kysymykset.

Frost on Utahin yliopiston CRMRI:n (Center for Research on Migration & Refugee Integration) johtaja. CRMRI:ssä tehdään laajalti kotoutumiseen liittyvä tutkimusta sekä pyritään tukemaan maahanmuuttajataustaisten ihmisten kotoutumista.

Tapahtuma on englanninkielinen ja kaikille avoin. Tervetuloa!

 

© Siirtolaisuusinstituutti Takaisin ylös