Tule mukaan pesäpallon perinnekeräykseen – kerro tarinasi

Itsenäinen Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Virallisen pesäpallotoiminnan aloittamisesta Koti-Suomessa tulee samalla kuluneeksi kunnioitettavat 95 vuotta.

31.1.2017
Pesäpallolla on vankat siirtolaisuusjuuret, sillä lajin kehittäjä Lauri ”Tahko” Pihkala vieraili USA:ssa 1910-luvulla ja tutustui siellä suosittuun baseballiin. Kotiin tultuaan hän muokkasi sääntöjä, ja maamme itsenäistyttyä peliä pelattiin pian joka Suomen niemessä ja notkossa.

Suomen Pesäpalloliitto on myöntänyt Varsinais-Suomen Pesikselle pesäpallon World Cup -turnauksen järjestelyoikeudet, jonne kutsutaan pesäpallojoukkueita eri puolilta maailmaa. Turnaus pelataan Turussa 20.-24.7.2017. Tapahtumasta löytyy lisätietoja osoitteesta http://www.pesis.fi/world-cup-2017/

Kisojen yhteydessä julkaistaan teos, johon kerätään Suomessa ja ulkomailla asuvilta kansainväliseen pesäpalloon liittyviä tarinoita ja kuvia. Haastamme kaikki kirjoittamaan n. 2-3 liuskaa omista pesäpallokokemuksistaan: ”mitä pesäpallo merkitsee Sinulle ja alueenne suomalaisille, miten ja missä pesäpalloa on pelattu, mitä pelien yhteydessä on sattunut, miten pelaaminen uudessa kotimaassanne alkoi tai loppui, kommelluksia pesiskentällä jne.”

Voit lähettää kirjoituksesi suoraan sähköpostiin kirjoitettuna tai sähköpostin liitteenä toimitustyöstä vastaavalle Ismo Söderlingille osoitteeseen ismo.soderling@utu.fi Ismo on Siirtolaisuusinstituutin eläkkeellä oleva johtaja, mutta hän on edelleen aktiivinen pesiksen ja kirjoittamisen parissa.

Lähetä kirjoituksesi viimeistään 30.3.2017 mennessä. Laita kirjoituksesi alkuun selkeät yhteystietosi (kirjoittajan nimi, kotiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero). Jos Sinulla on digitaalisia valokuvia, liitä sellaisia myös mukaan. Laita kuvan yhteyteen selkeä kuvateksti (tapahtuma, aika, paikka, mahdolliset henkilöt). Mikäli lähetät postitse paperikuvia, laita mukaan selkeä palautusosoite ja kuvan taakse lyijykynällä nimesi. Postiosoite: Ismo Söderling/Siirtolaisuusinstituutti, Eerikinkatu 34, 20100 Turku, Finland.

Voit kirjoittaa myös nimimerkillä. Kirjoittajan henkilötiedot jäävät vain toimittajan tietoon.

Kullekin hyväksytylle kirjoittajalle luovutetaan juhlajulkaisu veloituksetta. Kaikkien kirjoittaneiden kesken arvotaan kaksi palkintoa (pesäpallovälineitä ja toiseksi siirtolaisuuskirjallisuutta).

Vastaanotettu materiaali tallennetaan jälkipolville Siirtolaisuusinstituutin arkistoon.

Tervetuloa kirjoittajaksi, tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja !

Turku  24.1.2017

 

Ismo Söderling
Dosentti, vastaava toimittaja
Siirtolaisuusinstituutti
ismo.soderling(at)utu.fi
+358 50 511 3586

Satu Mikola
Toiminnanjohtaja
Varsinais-Suomen Pesis
satu.mikola(at)varsinais-suomenpesis.fi
+358 400 826 354

© Siirtolaisuusinstituutti Takaisin ylös